Смештај за најугроженије у Параћину

Само десетак дана по затварању последњег избегличког центра код Параћина у исти објекат усељено је 16 социјално најугроженијих, углавном ромских породица.

Десет дана након што је затворен последњи избеглички центар код Параћина у исти објекат се уселило 16 социјално најугроженијих, махом ромских породица. Новим станарима општина ће привремено плаћати рачуне за струју и воду.

У некадашњи колективни центар у Поповцу код Параћина преселили су се Дијана и Боривоје Митровић, који су пре месец дана добили су кћерку Миру.

"Топлу воду немамо ни овде, али се надамо да ћемо то да поправимо. Имамо мало мишеве по собама, то ће ваљда да се среди, остало, све је у реду", рекла је Дијана Митровић.

Најбројнија у згради је породица Трвнинић са седморо деце, који живе без икаквих примања.

"Не радимо нигде ни ја ни супруг, дечји додатак немамо. Мало ми је боље овде", рекла је Биљана Трнинић.

"Немам папире јер ја нисам одавде, ја сам из Хрватске и не могу да средим папире никако. Препрека је извод из матичне књиге рођених и матични број", рекла је Биљана Трнинић, мајка седморо деце.

У Центру за социјални рад истичу да ће општина станарима за сада плаћати струју и воду. Планирана је и комплетна реконтрукција бившег избегличког центра, али и збрињавање нових избеглица.

"Тиме није завршена целина решавања проблема збрињавања породица које су у социјалном, економском и здравственом проблему", рекла је Јадранка Весић, социолог у Центру за социјални рад из Параћина и додала да има још таквих породица.

Највећи проблем станара бившег колективног центра је што до народне кухиње у Параћину морају да путују аутобусом, што је додатни издатак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи