Рационализација у просвети

У просвети се у 2010. години очекује рационализација и усвајање Закона о ученичком и студентском стандарду, предшколском образовању и образовању одраслих, као и измене и допуне Закона о високом образовању, најавио министар просвете Жарко Обрадовић.

Министар просвете Жарко Обрадовић најавио је да се у просвети у 2010. години очекује решавање питања рационализације и усвајање Закона о ученичком и студентском стандарду, предшколском образовању и образовању одраслих, као и измене и допуне Закона о високом образовању.

Збирке за полагање квалификационих испита за упис у средње школе појавиће се до 22. јануара, и на српском и на језику националних мањина.

"Велики проблем нашег образовног система јесу инвестиције јер ће и у овој години бити обезбеђено око 1,2 милијарде динара док је за цео образовни ситем потребно 60 милијарди динара. Знатна средства очекују се од кредита европске инвестиционе банке", рекао је министар просвете.

Обрадовић је најавио да ће се рационализовати број запослених у просвети, прилагодити мрежа школа и број одељења.

"У Србији има 4.800 одељења са мање од 15 ђака", подсетио је министар просвете Жарко Обрадовић.

Ускоро би требало да буду усвојене и буџетске квоте за докторске студије, док ће од наредне академске године почети пројекат финансирања 100 студената из 20 несврстаних земаља, додао је Обрадовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи