Преговори у Врњачкој Бањи без резултата

Преговори власника фирме АТП Морава из Врњачке Бање и представника синдиката без резултата. Радници најављују да ће до даљњег наставити са блокадом аутобуске станице у Бањи.

Преговори Самосталног синдиката и синдиката "Независност" Аутотранспортног предузећа "Морава" у Врњачкој Бањи са власником фирме, који су данас вођени у присуству представника општине Врњачка бања, завршени су без резултата.

Председник Већа самосталног синдиката Врњачке Бање Љубомир Ракезић изјавио је да су синдикати "Мораве" организовали штрајк и блокирали аутобуску станицу која припада том предузећу, захтевајући да се радницима исплате четири заостале плате из прошле године.

Радници такође траже да им се исплате дневнице за последње две године и повеже радни стаж, с обзиром да није уплаћиван допринос за пензије и социјално осигурање.

Према речима Ракезића, власник предузећа Остоја Тегелтија је одбио да било шта плати, изјавивши да нема пара, "а није понудио чак ни да радницима, који немају од чега да живе, исплати бар један део".

Представници општине су понудили, каже Ракезић, да предузећу "Морава" одмах уплате годишњи превоз од 12 милиона динара, да би власник исплатио раднике, што је он одбио, уз образложење да је предузеће у блокади и да ће паре одмах отићи повериоцима.

Тегелтија је као решење понудио да прода један део земљишта, које припада станици, неком инвеститору, који ће ту нешто да гради, што су радници одбили, с обзиром да није реч о грађевинском земљишту и да би за добијање дозволе можда требало да протекну и две три године, указао је Ракезић.

Синдикати сматрају да радници могу да буду исплаћени преко другог предузећа истог власника, које није у блокади и најављују да ће до даљњег наставити са блокадом аутобуске станице, рекао је Ракезић, уз напомену да ће Скупштина општине Врњачка Бања сутра покушати да предложи неко решење, с обзиром да блокада станице паралише саобраћај и туризам.

Радници Аутотранспорта Морава блокирали су у понедељак аутобуску станицу у Врњачкој Бањи.

Тегелтија је 2006. године купио "Аутопревоз" из Врњачке Бање од Акцијског фонда, после претходне пропале приватизације и оно од тада послује под именом "Морава" и запошљава 255 радника.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи