Додељене награде УНС-а

Годишње награде УНС додељене су данас, поводом Дана Удружења. Награда за најбоље уређивање додељена је новинару РТС-а Зорану Станојевићу, за емисију "Око магазин". Награде за животно дело уручене Миодрагу Илићу и Милану Петровићу.

Удружење новинара Србије доделило је данас, поводом 22. децембра, дана Удружења, годишње новинарске награде.

Награде за животно дело припале су новинару у пензији Миодрагу Илићу и дописнику "Политике" из Румуније Милану Петровићу.

Председник жирија Раша Попов рекао је да је Илићу награда припала јер је "свестран новинар вансеријског формата" који је прешао цео пут од сарадника-репортера до аутора знаменитх серија из сфере политке и политичке филзофије.

Дописник "Политике" из Букурешта Милан Петровић награђен је, како је образложио Попов, као "свестрано и продорно перо" које се новинарством бави већ равно шест деценија.

Годишња награда УНС-а за уређивање "Димитрије Давидовић" додељена је уреднику емисије РТС-а "Око магазин" Зорану Станојевићу, који, како је наведено у образложењу награде, "ради ненаметљиво али крајње ефикасно уз непроцењиву културу дијалога".

Тешко време за новинаре 

Специјална награда "Жика М. Јовановић" за допринос историји штампе и новинарства, за теоријске радове о новинарству и публицистичка дела, додељена је Предрагу Пејчићу, аутору дела о Димитрију Давидовићу у коме је, према речима председника жирија, "зналачки кондензована садржина лика оца модерног српског новинарства".

"Златна повеља" за дугогодишњи рад и допринос новинарству и развоју новинарске организације додељена је новинару ветерану из Ниша Ранку Бабићу.

Награду "Лаза Костић" у категорији репортаже добио је новинар "Блица" Момчило Петровић, у категорији вести и извештаја дописник "Вечерњих новости" из Новог Пазара Мирољуб Нићифоровић, у категорији коментара новинар "Преса" Михаило Меденица, и у категорији фотографије и телевизијског снимка фоторепортер листа "Ало" Александар Станковић.

У име добитника на наградама је захвалио Миодраг Илић, који је подсетио "да је у ово тешко време било мучно одржати моралну вертикалу и заслужити награду".

Признања, међу којима ове године није била награда за карикатуру, добитницима је доделила председница УНС-а Љиљана Смајловић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи