Тешка зима у кућама на клизишту

Ни после четири године и бројних обећања, проблем петнаестак породица које живе на клизишту у нишком насељу Мрамор, није решен.

Проблем петнаестак породица које живе на клизишту у нишком насељу Мрамор, ни после четири године и бројних обећања, није решен.

Већина њих и ове зиме је у трошним кућама, мада је инспекција забранила да у њима живе. Некима град плаћа кирију за подстанарски живот.

Небојша Стаменковић већ четири године чека обећани новац за стан. Од града добија новац за кирију, али живи у трошној кући на клизишту.

"Уложио сам овде свој живот, ако је решено да се затрпам, ја сам одговоран", каже Стаменковић.

Његов комшија Симеон Радосављевић, због административних пропуста не добија никакву помоћ.

"Приватно станујем и сам плаћам кирију", каже Радосављевић.

Од 2005. године Мраморско клизиште је поново активно, и од тада стижу обећања да ће проблем бити решен.

У општини Палилула не знају да ли ће се клизиште санирати, или ће се градити нови станови за угрожене. Кажу да чекају студију о томе шта је рентабилније.

Породица Миомира Бирчића пре годину дана је решила свој стамбени проблем, а о таквом стану машта још петнаестак породица.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи