Апел за помоћ Епархији рашко - призренској

Епархија рашко - призренска и косовскометохијска упутила је апел српском народу у Србији и расејању да, према својим могућностима, и у време кризе која посебно погађа српски народ на Косову, упути помоћ, која ће омогућити свестраније деловање Епархије.

Српском народу у Србији и расејању, Епархија рашко-призренска и косовскометохијска упутила је апел да, према својим могућностима, и у време кризе која посебно погађа српски народ на Косову, учини додатни напор и упути помоћ, која ће омогућити потпуније и свестраније деловање Епархије.

У апелу, који је потписао епископ рашко-призренски Артемије, истиче се да је Епархија принуђена да се обрати српском народу у Србији и дијаспори за помоћ јер "вишегодишња исцрпљеност, изазвана тешким условима доводи до све тежег функционисања Епархије и остваривања њених основних циљева".

Проблеми са којима се свакодневно сусреће Епархија рашко-призренска, како се наводи, захтевају ангажовање стручњака разних профила, оснивање тела која ће моћи адекватно да одговоре растућим и неочекиваним изазовима у све тежим условима.

"Околности су све теже, економска моћ све слабија, а способност да се одговори растућим потребама у све сложенијем окружењу све мања", истакнуто је у апелу, у коме се подсећа и на вишегодишњу помоћ Владе Србије и друге врсте помоћи намењене српском народу и Епархији.

Помоћ се може упутити преко рачуна у Комерцијалној банци, а сва упутства за будуће донаторе налазе се на Интернет адреси www.eparhija-prizren.com/pomoc.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи