Сарадњом против криминала

Потребно унапредити сарадњу Бугарске и Србије у борби против организованог криминала, сагласили су се министри унутрашњих послова Србије и Бугарске. Бугарска ће наставити да подржава европске интеграције Србије, изјавио Цветан Цветанов.

Министри унутрашњих послова Бугарске и Србије Цветан Цветанов и Ивица Дачић сагласили су се у Београду да је потребно унапредити сарадњу полиција две земље у борби против организованог криминала.

"Криминалци су добро повезани, лако прелазе границу и због тога је потребно да наша сарадња буде још ефикаснија", рекао је Дачић на конференцији за новинаре после разговора са бугарским министром у Палати Србија.

Дачић и Цветанов сагласили су се да министарства унутрашњих послова Србије и Бугарске почну разговоре о потписивању новог меморандума о сарадњи у борби против организованог криминала и корупције.

Меморандум о сарадњи обухватио би отварање нових малограничних прелаза, формирање заједничких пунктова на граници, сарадњу криминалистичких полиција две земље и заједничке акције.

Оцењено је да су добри односи Србије и Бугарске важни за регионалну стабилност, посебно због тога што су криминмалци са ових простора добро повезани.

Цветанов који је и потпредседник бугарске владе, рекао да ће његова земља наставити да подржава европске интеграције Србије као и да је либерализација визног режима ЕУ за грађане Србије добра за сарадњу две земље.

Министри су разговарали и отварању нових граничних прелаза и заједничкој контроли границе.

Два министра присуствовала вежби специјалаца

После разговора, Дачић и Цветанов су посетили базу Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) у Батајници и присуствовали показној вежби специјалних јединица српске полиције.

Припадници САЈ-а су приказали спремност и увежбаност српском и бугарском министру полиције, упркос хладном времену и снегу.

Они су извели вежбу ослобађања талаца из аутобуса који су напали терористи, вежбу послушности службених паса, ослобађање талаца које су напали терористи и обрачун са терористима који су упали у објекат.

Дачићу и Цветанову показана је опрема и оружје Специјалне антитерористичке јединице, а извођењу вежби у бази те јединице присуствовао је и директор полиције Милорад Вељовић.

Ово је прва посета бугарског министра Србији од формирања нове Владе у Софији, крајем јула ове године. Цветанов је упутио позив српском премијеру Мирку Цветковићу да посети Бугарску.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи