На видику крај блокаде пруге?

Директор "Првог маја" из Лапова обећао радницима који блокирају пругу Београд-Ниш да ће им бити исплаћена дуговања. Договор сутра. Радници и шесту ноћ провели на прузи.

Радницима ГИК-а "Први мај" из Лапова, који већ седми дан блокирају међународну пругу Београд-Ниш, директор фирме Велимир Раденовић обећао је у телефонском разговору исплату зарада за ову годину, а о детаљима ће се сутра договорити.   

Радници "Првог маја" провели су и шесту ноћ под шатором на прузи на Коридору 10, коју држе у непрестаној блокади од понедељка, тражећи исплату 11 минималних плата и уплату доприноса за пензионо и здравствено осигурање.

Секретар Самосталног синдиниката Небојша Станковић каже да раднике нико од надлежних није контактирао још од петка, када су одбили понуду послодавца да им уплати укупно 15 милиона динара.

Према Станковићевим речима, за уплату нето минималних плата за раднике потребно је 35 милиона динара и још око 55 милиона за доприносе и порезе.

Железнице Србије обуставиле су у петак, због блокаде пруге код Лапова, пријем међународних теретних возова из Западне и Средње Европе у транзиту преко Коридора 10 за Грчку и Турску, оцењујући да ће укупне дневне директне и индиректне штете за то јавно предузеће износити скоро 15 милиона динара.

Комбинат је пре три године купила новосадска фирма "Аутовојводина" за 82 милиона динара. Послодавац је у децембру прошле године од 254 радника 150 послао на плаћено одсуство, уз образложење да не може да им обезбеди посао.

Грађевинско-индустријски комбинат "Први мај" у свом поседу, осим управне зграде у центру Лапова, има и бетоњерку и двадесетак хектара земљишта дуж аутопута Београд-Ниш.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи