Поново возом за Сарајево

Након осамнаест година прекида, на релацији Сарајево-Београд-Сарајево поново успостављена директна железничка линија. Воз, који је укинут због рата у бившој СФРЈ, саобраћаће сваког дана једанпут дневно.

После 18 година са београдске железничке станице кренуо је воз за Сарајево. Воз, који је укинут због рата у бившој СФРЈ, саобраћаће сваког дана једанпут дневно.

За све малобројне путнике првог, ово је велики дан, као и за самог машиновођу.

Машиновођа Душан Бошњаковић је рекао да је лепо што је воз за Сарајево напокон кренуо после толико година, и додао је да се нада да се ће путницима одговарати, јер нема преседања.

Воз ће саобраћати сваког дана из Београда у 8 часова и 15 минута ујутру и у повратку из Сарајева у 11 часова и 35 минута. Повратна карта до Добоја је 21, а до Сарајева 31 евро.

ПР Железница Србије Ненад Станисављевић је оценио да ће ова линија, иако у првој вожњи није било много путника, већ у наредних месец дана постати тражена међу путницима.

Према његовим речима та линија ће остварити очекиване еконмске и комерцијалне интересе српских железница.

Некадашњим пословним возовима Олимпик из Београда до Сарајева путовало се осам часова. Сада ће путовање трајати два сата дуже.

Надлежни кажу да воз у почетку неће премашивати ни половину капацитета. Ипак, постоји могућност да се, у зависности од интересовања, директна линија Београд-Сарајево продужи до Скопља.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи