Где за Нову годину?

За дочек Нове године у престоници потребно од 2.000 до 20.000 динара, у иностранству око 200 евра. Код куће је најјефтиније, да ли је и најлепше? Одлука је на вама.

Београђани и гости престонице и ове годне имају тежак задатак - да одаберу право место за дочек Нове године јер је понуда у београдским ресторанима, клубовима и кафанама, као и увек, разноврсна, а цене се крећу од 2.000 до 20.000 динара.

Када празична атмосфера захвати град и у децембру засијају окићене улице, неизбежно питање у скоро сваком разговору је "где ћеш за Нову годину?"

Многи ће се, привучени разноврсном понудом угоститеља у Београду одлучити да за дочек "најлуђе" ноћи дођу у престоницу, док Београђани, у зависности од интересовања, укуса, али и "дубине џепа" имају задатак да пронађу место за најбољи провод, било у граду, било ван њега. 

Љубитељи боемске атмосфере и староградске музике, могу се одлучити да Нову годину дочекају у Скадарлији, али и на неком од многобројних сплавова. Сигурно је да ће их свуда дочекати аперитив добродошлице, кувано вино и ракија.

У свим ресторанима који организују дочек Нове године припремљен је богат мени, карта пића је разноврстна, а у многима ће се смењивати оркестри, па ће гости моћи да уживају и у народњацима и трубачима, али и у попу и року.  

Ипак, за незабораван дочек Нове године, није неопходно ни много пара, ни посебна одећа. Уз чашу пића и добро расположење у друштву најдражих особа можете се незаборавно провести и дуго памтити најлуђу ноћ и у "кућној атмосфери".

Сигурно је и да ће се многи после честитки упутити на улице, јер је на централним трговима многих градова организован улични дочек, са пригодним програмом и ватрометом.

Најлуђа ноћ у иностранству

"Број грађана који се одлучују да Нову годину дочекају у некој од европских метропола сваког дана се повећава. Најатрактивнији су Рим, Париз и Барселона", рекла је Танјугу Милица Жарковић из "Контикија", додајући да је, такође, добра продаја аранжмана за Праг, Лисабон, Атину и Будимпешту.

"Контики" је спремно дочекао визну либерализацију па је у понуду уврстио и аранжмане за Берлин, Минхен и Женеву, рекла је Жарковић и додала да се цене аранжмана разликују у зависности од трајања путовања, квалитета услуге у хотелу за који се туристи одлуче и превоза, али да "за свакога има по нешто".

"За петодневно путовање у Рим и Праг треба издвојити најмање 295 евра, а за Атину 245. Као најповољније издваја се тродневно путовање у традиционално атрактивну Будимпешту, које кошта 129 евра", навела је она.

Продаја туристичких аранжмана за атрактивне европске метрополе значајно је повећана од када је донета одлука о укидању виза, а грађанима Србије најпримамљивија су новогодишња путовања, наводе представници туристичких агенција.

Менаџер "Аргус турса", туристичке агенције познате по приступачним ценама, Александар Вучковић, рекао је да продаја аранжмана за европске престонице "иде добро", али да се веће интересовање очекује тек на пролеће.

"Аргус турс" је направио посебне новогодишње аранжмане, чија се цена креће од 49 евра, колико је потребно издвојити за дочек 2010. године на тргу у Софији, где ће наступити Горан Бреговић, рекао је Вучковић.

Директор Националне асоцијације туристичких агенција (Јута) Радисав Станковић сагласио се са представницима агенција и истакао да у прилог великом интересовању сведочи и чињеница да су, када је реч о чланицама те Асоцијације, на пример, сви аранжмани за Праг распродати.

"То је тек почетак. Грађани Србије дуго нису имали прилику да путују тако лако, без чекања у редовима, мољакања и убеђивања, рекао бих достојанствено, и управо због тога сматрам да се веће интересовање може очекивати тек следеће године", рекао је он.

"Шопинг туре неће бити доминантне чак ни следеће године", истакао је директор Јуте, а са њим се сложи и представник "Аргус турса" који сматра да се цене у европским земљама, ипак, превисоке.

Међутим, постоје и агенција које управо у таквим туристичким аранжманима виде добру зараду, као што је "Луи травел", која има понуду за шопинг туру до Солуна, а цена јој је 128 евра, док је преко "Фалкона" за једнодневни одлазак у куповину у Сегеднин потребно издвојити 20 евра, колико кошта и путовање до Темишвара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи