Радници одбили понуду власника

Грађевинари из Лапова и даље блокирају пругу Београд-Ниш. Радници одбили понуду већинског власника предузећа да им уплати 15 милона динара, јер је укупан дуг око 80 милиона.

Радници Грађевинско-индустријског комбината "1. мај" из Лапова који од понедељка држе у блокади пругу Београд-Ниш на Коридору 10 одбили су предлог већинског власника да за све раднике на рачун уплати 15 милиона динара, изјавио је Танјугу секретар Самосталног синдиката Небојша Станковић.

"Одбили смо понуду послодавца, који нам је посредством министра рада и социјалне политике Расима Љајића понудио уплату за све раднике у укупном износу од 15 милиона динара, зато што би то значило да добијемо минималац за месец-два, без уплаћеног доприноса за пензионо и социјално осигурање", каже Станковић.

Наводећи да радници траже 11 минималних плата за ову годину, уплату доприноса за пензионо и здравствено осигурање, као и пореза и других принадлежности држави, Станковић је поновио да је за те намене потребно да издвоји скоро 80 милиона динара, као и да је само за нето минималне плате потребно 35 милиона.

Радници Комбината су и протеклу, пету ноћ за редом провели под шатором на шинама у станици Лапово-Варош и неће одблокирати пругу Београд-Ниш на Коридору 10 све док њихови захтеви не буду испуњени, рекао је Станковић.

Он је додао да је протекла ноћ била најхладнији од свих од понедељка када су почели блокаду пруге, као и да десетак радника и поред симптома прехладе не желе да се помере са пруге док не добију плате.

Грађевинско-индустријски комбинат "1. мај", са 250 радника, продат је пре три године за 82 милиона динара а купила га новосадска фирма "Аутовојводина". У свом поседу има управну зграду, бетоњерку и двадесетак хектара земљишта дуж аутопута Београд-Ниш.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи