Радост у породици Пожар

Ивана, Јанош и Николета Пожар из Сајана крај Кикинде немају родитеље - мајка је умрла, а отац их је оставио. О њима се стара само бака Шарика. После приче на нашој телевизији, многи племенити људи притекли су у помоћ овој породици.

После објављивања приче о несрећној породици Пожар на Радио-телевизији Србије, многи племенити људи су притекли у помоћ.

Ивана, Јанош и Николета Пожар из Сајана код Кикинде немају родитеље, мајка је умрла, а отац их је напустио. О њима се стара само бака Шарика. Иако потпуно посвећена бризи о унуцима, она нема снаге да уклони тешку тугу која притиска малу породицу Пожар.

Међутим, у породици Пожар коначно мало среће и радости. Хумани људи са разних простора послали су овој сиромашној породици веш машину, телевизор, рачунар, храну, одећу, обућу и још много тога.

Тринаестогодишњи Јанош је пресрећан јер је добио по први пут нове патике које су само његове. "У овим патикама могу нормално да трчим и да играм фудбал са другарима", задовољан је Јанош.

Осмогодишња Николета је за само дан научила да вози бицикл, захваљујући доброчинитељима из Београда. "Кад не учим, само возим бицикл", каже Николета.

Малишани из породице Пожар су пресрећни поклонима, али кажу да би волели и да је мајка жива. "Волела бих да је мајка жива и да се радује са нама", рекла је Ивана.

Сузе су баки Шарики свакодневница, али овог пута она плаче од радости. "Много сам срећна и данас плачем од радости", каже бака.

Уз поклоне су стигла и писма подршке. Међу многобројним писмима, нашло се и једно које је исписано невештом дечјом руком.

"Све најбоље за предстојеће празнике желе вам Урош и Тара", а ми бисмо додали "Нека вам је срећна будућност", јер након свих патњи, Јанош, Николета, Ивана и бака Шарика су је очигледно заслужили.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи