Спречити системско загађивање Лима

Ако се настави системско загађивање Лима, једна од најчистијих река у Србији постаће обичан отпадни канал, тврде у Удружењу спортских риболоваца. Највеће загађење из "еколошке државе".

Лим, једна од најбогатијих река рибом у Србији, изложена је сталном загађивању и прети да постане отпадни канал, тврде у Удружењу спортских риболоваца из Пријепоља.

"Реку нам убијају систематски и неуморно, прети истребљење младице, липљана, шкобаља, клена и других врста рибе", упозорио је председник пријепољског Удружења спортских риболоваца "Лим" Бесим Бегановић.

Највећи загађивачи су у "еколошкој држави" Црној Гори, тврде риболовци, наводећи да из горњег тока реке стижу хиљаде кубика отпада и смећа.

Са српске стране границе су бројне локације на којима се бахато експлоатише шљунак.

Удружење спортских риболоваца у писму је позвало грађане и Министарство за заштиту животне средине да помогну у спасавању рибљег фонда Лима, који је на граници истребљења.

На готово 42 километра тока Лима кроз пријепољску општину постоји само један чувар, док их је у Прибоју тројица на далеко краћем току.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи