Читај ми!

Када се плазма враћа на рафове

Чега нема – још више недостаје. Најтраженији производ посебно у време слава, враћа се на рафове. После пожара у којем су почетком лета изгореле и производне линије, добра вест из Пожаревца – поново је почела производња "плазме", за коју недељу стиже и у продавнице.

После више од четири месеца мирис 'плазме' шири се погоном. На јединој линији коју није захватио пожар, кекс се поново прави. На први поглед – истог облика, а на први залогај и истог укуса.

"Мој осмех вам говори да нама у 'Бамбију' ништа није тешко, како је кренула производња 'плазме'“, каже радница Јелена Ристић.

Уз њу су генерације одрасле и гајиле своје бебе. Ни старији јој не одолевају. Без ње се на пут не иде, нити опоравља од болести. То што је месецима нема у продаји позиционирало ју је као једну од главних тема на друштвеним мрежама. Било је порука подршке, спекулација да је негде другде има, па чак и нефер реклама.

Лицитирало се датумима и да ли ће се уопште вратити на полице.

"Могу да кажем да смо успешно рашчистили, санирали све последице пожара. Покренули смо један део производње у фабирици у Пожаревцу, то је неоштећени део фабрике и једну линију смо прилагодили и почели смо ових дана производњу у облицима и производима на које смо навикли“, каже Драган Стајковић, генерални директор "Бамбија".

"Иако је производња 'плазме' поново покренута, то је тек трећина о укупног капацитета, тако да када је видите у продавници, купите је да се засладите, поделите је са другима, јер ћемо до пуног капцитета још мало причекати“, каже Александра Станковић, новинарка РТС-а.

"До прве половине следеће године, мораћемо да имамо мало стрпљења и солидарности. Роба ће се појавити ускоро у мањим количинама на тржишту. Пре месец дана почели смо изградњу једне лепе нове фабрике. Она ће се градити у неколико фаза. Прва фаза ће бити готова на пролеће идуће године и очекујемо да ћемо тиме покрити највећи део тржишта", рекао је Стајковић.

Појавила се крајем 60-их година и постала вероватно најпродаванији кекс на југословенском тржишту. Један од проналазача укуса који се препознаје широм региона је и први школовани кексар Петар Тутавац.

недеља, 22. децембар 2024.
6° C

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње