Дугачак ред за свет науке

Другог дана фестивала науке огромно интересовањо и небројено много експеримената. Највеће гужве на огледним штандовима. Орагнизатори проченили да је током прва два дана фестивал посетило око 12.000 људи.

И други дан Фестивала науке прошао је у знаку огромног интересовања и небројено много експеримената, највеће гужве биле су у бившој робној кући Клуз, где су смештени огледни штандови, а велика заинтересованост владала је и за предавања и филмски фестивал у Студентском културном центру.

Према проценама организатора, јуче и данас је било око 12 хиљада посетилаца, а сви су изгледи да ће овогодишња манифестација оборити прошлогодишњи рекорд.

Гужва у троспратној згради која личи на велику истраживачку станицу рекло би се само подгрева ентузијазам младих научника.

Немања Ђорђевић, студент математике, каже да је само јуче урадио око пет хиљада огледа, а према његовим речима најсрећнији је када деци објашњава питагорину теорему, коју овде схвате много пре него што јој упамте назив.

"То деца прихвате као игру и могућност да науче нешто ново, а лако ће они када буду велики и носили кравате, а не овако као ми мајце и дуксеве да науче и те озбиљне термине. Ми смо овде да их упутимо да науку схвате на прави начин", објаснио је Ђорђевић.

У свету овакви догађаји имају дугу традицију, а наш фестивал показује да смо и ми на добром путу, јер без обзира на године свако је пронашао нешто што га интересује.

Фестивал је привукао и заљубљенике у науку из многих градова Србије, али и других земаља.

Чланови Скопског астрономског друштва видели су на интернету најаву фестивала, и према њиховим речима, иако је био планиран долазак великог броја чланова, у Београд је допутовало само њих троје.

"Све што смо видели јако је лепо и надамо се да ћемо и ми у Скопљу моћи тако нешто да организујемо", рекли су чланови астрономског друштва из Македоније.

Фестивал као пример другима и дугачак ред да би се ушло у свет науке најбоље говоре о успеху ове манифестације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи