Војна вежба у Бугарској: Српски ракеташи оборили све мете

Припадници 250. ракетне бригаде за ПВД Војске Србије, са колегама из Бугарске армије, успешно су извршили бојно гађање циљева у ваздушном простору у Бугарској, на полигону на Црном мору код Варне.

Заједничком гађању припадника две војске присуствовао је председник Бугарске Румен Радев, који се по доласку на полигон на обали Црног мора сусрео и са замеником команданта РВ и ПВО, бригадним генералом Савом Миленковићем, и заступником команданта 250. ракетне бригаде, пуковником Миланом Поповићем, који предводе делегацију Војске Србије.

Оцењујући вежбу оценом одлично, генерал Миленковић је истакао да су у врло неповољним метео-условима, какве до сада нису искусили, припадници 250. ракетне бригаде извршили бојно гађање и успешно оборили све мете, саопштило је Министарство одбране.

"Осим провере оспособљености послуга, гађање је имало за циљ и разбијање психолошке баријере која прати доживљај лансирања код послуга. Ово гађање изводимо четврти пут, а као и претходних година, тежили смо ка томе да се састав послуга не понавља и да што више људи учествује у лансирању и лично га доживи", нагласио је генерал Миленковић.

Говорећи о сарадњи са бугарским колегама, Миленковић је истакао да је заједнички рад био изузетан, послуге су се заједно увежбавале, заједно припремале ракете, а и све остале активности протицале су у најбољем реду.

Сарадња са ваздухопловним снагама Републике Бугарске започета је 2010. године, када је извршено и прво гађање на "Шабли", а овогодишње гађање четврти је заједнички сусрет српских и бугарских ракеташа.

На полигону бугарске армије на Црном мору, недалеко од Варне, припадници РВ и ПВО Војске Србије успешно су изводили гађања 2010, 2011. и 2013. године.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару