Карић стигао у Београд: Бићу најбољи слуга Владе Србије

Након 11 година Богољуб Карић се вратио у Србију, пошто су против њега обустављене све истраге због застарелости и недостатка доказа. Пре три дана је повучена и Интерполова потерница за њим.

Карића су на Aеродрому "Никола Тесла" дочекали чланови породице и странке, сарадници и представници медија, а дочекан је аплаузом, повицима "Богољуб, Богољуб" и песмом "На многаја љета".

На аеродрому за добродошлицу и зелена салата.

"Ја ово зовем Богољубовом салатом. У писму, Богољубовом писму из Москве за Политику, упоређујем холандске лале које седам милијарди евра доносе и пуне буџет Холандије златним полугама, а Срби још увек после 12 година увозе салату", каже Карић.

Послужили су га погачом и шљивовицом. Карић у Србију долази како би сутра присуствовао свадби кћерке Данице.

У обраћању новинарима, Карић је поручио да се неће бавити политиком, нити кандидовати на председничким изборима.

"Хоћу ли заузети канабе Томислава Николића? Па сасвим логично да ја немам конкуренције. Заузео бих га без икаквих проблема, то је јасно. Има нешто боље од тог канабеа, а то је да запослимо Србију. То је највеће и најбоље канабе које треба Богољубу", каже Карић.

Додао је да ће бити "најбољи слуга Владе Србије", и то не на некој функцији, већ ако треба да помогне да се људи запосле, јер то, како каже, зна.

Истакао је да се никада није чуо нити видео с премијером, осим на телевизији, а очекује да се реши питање његове имовине.

У фебруару ове године, Више јавно тужилаштво је обуставило истрагу против Карића због застарeлости кривичног гоњења за злоупотребу службеног положаја, односно извлачења новца из "Мобтела".

У уторак је Тужилаштво за организовани криминал обуставило истрагу против Карића поводом оснивања "Мобтела" и омогућавања предузећима са Кипра добијање девизних кредита без гаранција "Астра банке", због недостатка доказа.

Земљу је напустио 2006. године, а непосредно пре обустављања истраге најавио је да ће се вратити, односно да ће у Београду бити 31. децембра.

Премијер Александар Вучић је раније рекао да није срећан због обустављања истрага против Богољуба Карића, али да није на њему да се меша у рад правосудних органа.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи