Апел да удружење "Плава шкољка" сачува просторије

Време уочи празника је и време даривања. Доброте је више само кад је делимо! То је мото хуманитарне акције која се у уторак одржава у галерији РТС-а од 11 до 15 часова. Да и оно што од других добијемо можемо да поделимо с онима којима је то потребније, знају деца са инвалидитетом у Удружењу "Плава шкољка". Они су део својих донација поделили са малишанима широм Србије. Сада њима треба новац да сачувају просторије у којима свакодневно бораве.

Више од хиљаду и пет стотина различитих новогодишњих поклона настало је у овој радионици. Честитке, подметачи, украси за јелке. У сваки уникат уложили су много труда и љубави.

"Највише волим сада да цртам украсе за јелку, волим да правим честитке, све волим да радим", каже Анђела Јеремић.

"Радимо два типа или овако или где пише срећна Нова година", каже Слободан Миловановић.

Зорица Булатовић боји и лакира украсе.

Оно што сами направе, поклањају. Прве честитке однели су другарима на Институту за мајку и дете.

"Били су срећни и много су се радовали", рекла је Милица Марковић.

Били су вредни и претходних 12 месеци. Обилазили усамљене пријатеље широм Србије, поклонили им специјалне тастатуре, опрему за рачунаре. Списак поклона се ту не завршава.

"Свако наше дете које није у Београду добије по 10 честитки, тако да може или у вртићу или у школи да дели својим другарима", каже Марина Блажић.

Овде за срећу не треба много. Или боље речено, недостаје мало - довољно новца да остану у простору који су већ прилагодили себи.

Надају се да ће их чути људи добре воље, компаније, институције.

"Ми желимо да што више радости унесемо у животе наше деце, наших младих са инвалидитетом чије ручице некада неће да послушају, они желе, али не могу да направе. Ми од малог направимо пуно, ви нам помозите да направимо још више", каже Надица Блажић из Удружења "Плава шкољка".

За то више недостајаће ускоро и материјал. Ипак, они не одустају од свог принципа - цену производа одређују купци, осмех је обавезан и гратис.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи