Честитке поводом Хануке

Државни званичници Србије честитали су припадницима јеврејске заједнице празник Хануку.

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић честитао је припадницима јеврејске заједнице Хануку, осмодневни празник светлости.

"У име Владе Републике Србије и своје име свим припадницима јеврејске заједнице честитам Хануку. Нека празник светлости испуни срећом Ваша срца и домове", наводи се у честитки премијера Вучића.

Такође, потпредседник Скупштине Србије Владимир Маринковић упутио је вечерас амбасадорки Израела у Београду Алони Фишер Кам и припадницима јеврејске заједнице у Србији честитку поводом Хануке, празника слободе и светлости.

"У име Народне скупштине Републике Србије и у своје лично име честитам Хануку Амбасадорки Државе Израел Њ. Е. Алони Фишер Кам, као и свим припадницима јеврејске заједнице", навео је Маринковић, а саопштио његов кабинет.

Маринковић, који је и председник посланичке групе пријатељства парламента Србије са Израелом, пожелео је Фишер Кам и припадницима јеврејске заједнице да празничне дане проведу у миру и да срећа испуни њихова срца и домове.

И председник одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић упутио је припадницима јеврејске заједнице честитку.

"Свим припадницима јеврејске заједнице који живе у Србији желим срећан почетак обелезавања великог празника Хануке - празника светлости. Желим да ваше домове осим светлости обасја љубав, мир, радост и срећа", наводи се у честитки.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи