МУП: Нема места паници услед терористичких напада у Европи

Након терористичких напада у Анкари и Берлину, Министарство унутрашњих послова Србије предузело је додатне мере заштите. Појачани су надзор и контрола на граничним прелазима, аеродромима, железничким и аутобуским станицима и на местима где се окупља већи број људи. Посебне мере биће предузете током прославе предстојећих божићних и новогодишњих празника. У МУП-у кажу да су грађани безбедни и да нема места паници.

Додатна пажња полиције биће усмерена на уочавање сумњивих пакета, људи и возила, како би се спречило потенцијално извршење тешких кривичних дела или неког терористичког акта, саопштавају из Министарства унутрашњих послова.

Помоћник директора полиције Иван Ристић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је Србија безбедна земља и да су последњи догађаји у Берлину и Анкари показатељи да је тероризам најозбиљнија претња у савременом свету и друштву.

"Након ових напада предузете су одређене мере од стране МУП-а у очувању безбедности свих грађана и заштите имовине. Нема разлога за страх и нема места паници", рекао је Ристић.

Навео је да ће припадници полиције у наредном периоду предузети додатне мере при контроли уласка и изласка из земље, као и да ће бити појачано обезбеђење аеродрома, свих аутобуских и железничких станица, верских објеката и државних институција.

"Грађани ће приметити појачано присуство униформисаних припадника полиције, као и припадника полиције у цивилу и то током предстојећих божићних и новогодишњих празника", рекао је Ристић.

Објашњава да припадници свих служби МУП-а Србије свакодневно размењују информације које добијају од служби из региона. Такође, наглашава да се додатно контролишу сви мигранти у Београду и то у сарадњи са припадницима БИА.

Грађанима поручује да се обрате најближем полицајцу у случају да примете нешто сумњиво или уколико желе да се додатно информишу и поразговарају са припадницима МУП-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи