Ана Брнабић очекује усвајање Акционог плана за ИТ сектор

Акциони план за развој ИТ сектора Србије, који ће влада усвојити током наредне седмице, предвиђа улагање од око 10 милиона евра у тај сектор, од чега ће осам милиона евра бити намењено инфраструктурним пројектима, најавила је министарка за државну управу у локалну самоуправу Ана Брнабић.

На питање новинара да ли би евентуално одржавање парламентарних избора могло да угрози спровођење тог акционог плана, Ана Брнабић, која је и председница министарског савета за ИТ, рекла је да је план базиран на мишљењу и потребама ИТ заједнице и да би требало да се спроводи без обзира на изборе.

"Ко год буде водио владу, било избора или не, или ко год буде водио министарски ИТ савет, молим и надам се да ће усвојити тај акциони план. Не као акциони план ове или оне владе већ као акциони план ИТ заједнице и да ће само наставити његову имплементацију, да ће наставити да се на двонедељном или месечном нивоу саветује са овим људима", рекла је Брнабићева.

Ако радимо без њих на развоју ИТ сектора сигурно ћемо погрешити, рекла је Брнабићева новинарима након састанка са представницима ИТ компанија и иновативних старт-ап фирми, којима је представила акциони план.

"Очекујем да током следеће седмице буде усвојен акциони план на влади и одлична је идеја премијера Александра Вучића да на ту седницу, када буде усвајање плана, позовемо представнике старт-ап заједнице и иновационих компанија", навела је Ана Брнабић.

Нагласила је да влада тако жели да покаже да је за њу веома важно партнерство са ИТ заједницом, без чијег конструктивног става и предлога не би знала како да потрошимо 10 милиона евра на прави начин.

Како каже, циљ је да тај средства буду корисно утрошена и да зато акциони план мора да буде реалан.

"Најбољи део акционог плана је управо то што је базиран на мишљењу и потребама ИТ заједнице", додала је Брнабићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи