Куда за Нову годину?

Током новогодишњих и божићних празника бележи се највећи број путовања у целом свету. Куда ћемо ми путовати, а ко ће нама доћи?

Домаћи гости последњих година све чешће и све радије путују по Србији. Око новогодишњих празника долази нам и велики број туриста из региона, али и целог света.

"Неки хотелијери на планинама најављују пуну попуњеност чак до марта следеће године. Чак се и у неким бањама тражи кревет више, што је показатељ да нас чека једна успешна сезона", каже Сандра Влатковић из Туристичке организације Србије.

За дочек 2017. године, Београд је припремио богатији новогодишњи програм него ранијих година.

"Програм за све узрасте, поготову за малишане, пуно новогодишњих представа, пуно музике, пуно садржаја и дешавања која наш град чине једном новогодишњом престоницом у овом делу Европе", сматра Јелена Станковић из Туристичке организације Београда.

Судећи по продаји аранжмана, наших туриста ће у новогодишњој ноћи бити на свим светским меридијанима.

"Два пуна чартера лете за Барселону, један лети пут Малте, остале европске дестинације су такође интересантне као што су Рим, Париз, Беч, Будимпешта. Италија је увек интересантна, тако да је све како треба", истиче Душан Анастасов из агенције "Биг блу".

Саша Зарић из агенције "Понте" каже да су у понуди имали и далеке дестинације.

"То је такође било доста заступљено. Неке групе за Шри Ланку, за Тајланд, за Занзибар", додаје Зарић.

Свет последњих година живи у сталном страху од тероризма. То се за сада не одражава на пад броја путовања, али свакако мења туристичке токове.

"Све то што се дешава, поготову што се дешава на местима за која смо сви ми мислили да су јако сигурна места, сећамо се Париза, Нице, Брисела, а ево сада и Немачка, Берлин, дакле то свакако утиче негативно уопште на туристичка кретања не само на нашем тржишту, већ на светском нивоу", каже директор ЈУТЕ Александар Сеничић.

Судећи по одговорима грађана, највећи број наших људи ће око богате трпезе, у друштву рођака и пријатеља, дочекати и ову Нову годину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи