Општине са највећим бројем миграната траже додатну помоћ

Представници четири локалне самоуправе у Србији, у којима се тренутно налази највећи број миграната, затражили су од Владе Србије и ЕУ додатну помоћ и подршку у обезбеђивању адекватних услова за живот миграната али и локалног становништва.

Како су у заједничком саопштењу навели представници општина Димитровград, Кањижа, Шид и Прешево, актуелна мигрантска криза је попримила другачији карактер, јер уместо транзита кроз Србију све већи број миграната остаје више месеци на територији те четири општине.

"Зато нам је потребна додатна помоћ и подршка, како би се изборили са дневним изазовима у обезбеђивању адекватних услова за боравак и живот миграната и избеглица, као и за несметано пружање локалних јавних и комуналних услуга домицилном становништву", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је тренутна ситуација са мигрантима "неодржива" и да превазилази ограничене ресурсе те четири општине.

"Желимо да скренемо пажњу на немогућност да, без благовремене подршке донаторске заједнице, на одржив и квалитетан начин, осигурамо добробит како миграната тако и наших грађана и оправдамо стечену репутацију Србије као доброг домаћина и примера хуманости", навели су представници Димитровграда, Шида, Кањиже и Прешева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи