Хладноћа и киша зауставиле већину миграната

Део миграната који су јутрос кренули из Београда ка Мађарској налази се на Старом новосадском путу. Због лоших временских услова, више од половине њих је решило да се врати.

Група миграната која је пре подне протестовала код аутобуске станице у Београду кренула је пешице ка мађарској граници, а тренутно се налазе на Старом новосадском путу. Како јавља репортер РТС-а, правили су мање сметње у саобраћају.

Многи нису могли да издрже хладноћу и кишу. Од неколико стотина миграната, колико је јутрос кренуло из Београда, тренутно их има између 100 и 150 и њима је следећа станица Инђија. Половина се упутила натраг ка Београду и камповима одакле су и кренули.

Они, кажу, не желе да праве дуже паузе и неће стати док не дођу до Мађарске. У Инђији им је понуђен смештај у ловачком дому.

Поједини хрватски медији су данас објавили да српске власти усмеравају мигранте ка Хрватској. Комесар за избеглице Владимир Цуцић је то демантовао, навевши да је тим мигрантима понуђен смештај у Шиду, али да нису упућивани ка хрватској граници.

Није први пут да мигранти иду пешке ка Мађарској, претходни покушаји су завршени повратком аутобусима у Београд.

У групи су махом млађи људи и они са одласком немају шта да изгубе. Као тражиоци азила имају право да се крећу по земљи, али не и да нарушавају ред и мир. Са њима је и полиција.

"Република Србија је била добар домаћин мигрантима, али неће дозволити нарушавање јавног реда и мира, блокаду саобраћајница или онемогућавање грађана у редовним активностима. Закони Републике Србије важе за све грађане па тако и за мигранте, и они их морају поштовати", рекао је данас шеф полиције Владимир Ребић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи