Успешан опоравак пацијената којима је оперисан тумор

Свих седморо пацијената које су претходне недеље оперисали српски и италијански неурохирурзи добро су и пуштени су не кућно лечење.

Лекари кажу да је, после операција, код свих пацијената здравствено стање боље, али да поједине очекује и третман гама ножем како би тумори били у потпуности уклоњени.

"Ово је била велика метода, и за мене, који сам економиста, изненадио сам се што могу после сат времена да идем. Оперисан пре сат времена, после три сата ја се крећем без проблема. Знате ли шта то значи? То је револуција", каже 67-годишњи Милун Лазаревић.

Тако пред излазак из болнице о операцији коју је имао у петак говори Милун из Лучана. Иако је готово одмах после операције могао да иде кући, због тежине интервенције и година, у болници је провео још неколико дана.

"То је био бенигни тумор од пет и по центиметара са три и по, величине песнице, правио је велике проблеме – болела ме је глава, осећао сам као да имам страно тело у глави", прича Милун.

Неурохирург др Драган Савић каже да су успешно оперисали неке туморе који су иначе тешки за операцију свуда у свету.

"Кључна ствар – да у ситуацији када је смртност приликом таквих операција веома висока – да ниједан пацијент није умро", каже др Савић.

Прве контроле су за месец дана, снимања на мегнетној резонанци за три. Још двоје пацијената, које је требало да наши и италијански хирурзи оперишу, биће на програму у најскоријем периоду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи