Жртва из Житишта била корисник породично-правне заштите

Поводом трагичног догађаја у Житишту у ноћи између петка и суботе, који је окончан смрћу пет особа, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова саопштили су да је од петоро преминулих, једна особа - Дијана Златић, била корисник Центра за социјални рад Житишта у оквиру услуга породично-правне заштите.

На основу надзора који је у овом случају извршен, констатовано је да је поступак бракоразводне парнице у Центру за социјални рад Житиште вођен у складу са законским овлашћењима и окончан по стандардима стручног поступка.

Стручни радници нису перципирали бившег супруга као насилника, нити је Центру поднета пријава за насиље у породици.

Остали трагично преминули нису били на евиденцији Центра за социјални рад ŽЖитишта.

Како се додаје у саопштењу, овај Центар ће спровести стандардну процедуру у вези са регулисањем породично-правног статуса малолетног детета по хитном поступку.

На састанку који је тим поводом данас одржан у просторијама општине Житиште, коме су присуствовали министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, председник општине Митар Вучуревић, помоћник министра за рад Бранка Гајић, директорка Центра за социјални рад Зрењанин Јулија Бобек и директорка Центра за социјални рад Житиште Јелена Иванчевић договорено је да ће се организовати мобилни стручни тимови за пружање психо-социјалне подршке породицама свих настрадалих, додаје се у саопштењу.

Ноћас, око 1.40 у месту Житиште код Зрењанина, у кафићу "Макијато", догодило се тешко убиство у којем је живот изгубило петоро грађана, а 22 је рањено, саопштио је МУП. Страдали су В. К. из Равног Тополовца, В. М, С. Ј. и Д. З. Из Житиšшта и Ј. П. из Банатског Карађорђева.

Синиšша Златић (1978), који је седео у кафићу, видевши своју супругу, са којом је имао покренуту бракоразводну парницу, изашао је из објекта да би се убрзо вратио са пушком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи