Појачана контрола евидентирања промета

Пореска управа претходног викенда је контролисала 26 угоститељских објеката у 10 градова и утврдила је неправилности код 21 пореског обвезника, или у 80 одсто случајева.

Инспектори Пореске управе контролисали су евидентирање промета преко фискалних каса и радно-правни статус ангажованих радника у Београду, Новом Саду, Панчеву, Нишу, Крагујевцу, Аранђеловцу, Прибоју, Пријепољу, Горњем Милановцу и Пожеги.

Против обвезника код којих је утврђено да не поштују прописе биће покренути прекршајни поступци и изречена мера привременог затварања објекта.

Неправилности су утврђене у свих шест контрола на територији Ниша, као и у сва три контролисана угоститељска објекта у Панчеву.

У Београду је утврђено да промет неправилно евидентира пет од шест контролисаних угоститеља.

Због истих неправилности у пословању привремено ће бити затворена и два угоститељска објекта у Прибоју, као и по један у Аранђеловцу, Крагујевцу, Горњем Милановцу, Пожеги и Новом Саду.

Пореска управа најавила је да ће у наредном периоду наставити редовне и појачати ванредне контроле евидентирања промета преко фискалних каса у циљу сузбијања сиве економије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи