Михајловић: Стоп за "фантомске шлеп службе" на Коридору 10

Ауто-мото савез Србије биће једини овлашћен да до краја летње сезоне уклања возила са Коридора 10 која се зауставе услед незгода и кварова, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре после састанака о појави "фантомских шлеп служби" на српским ауто-путевима.

Зорана Михајловић је рекла да је Коридор 10 од виталног интереса за Србију и Владу Србије и додала да је прошле године забалежен раст од два милиона возила у проласку кроз Србију.

"Учинићемо све да путници који иду Коридором 10 од Хоргоша до Прешева немају никаквих проблема, јер тако повећавамо приходе од путарина", истакла је министарка саобраћаја.

Према њеним речима, на састанку је договорено да АМСС до краја туристичке сезоне бесплатно уклања сва возила која се покваре или доживе незоду до првог искључења са ауто-пута.

"Након тога власници возила могу користити услуге било ког другог. Како су ме уверили челници АМСС-а, тиме ће бити спречено појављивање фантомских шлеп-служби које пљачкају стране путнике на Коридору 10", рекла је Михајловићева.

Министарка је рекла да ће ресорно министарство због упозорења немачког Ауто-мото савеза затражити податке од Савезног министарства саобраћаја и дигиталне инфраструктуре Немачке и од АДАЦ о тачном броју и идентитету њихових оштећених возача на Коридору 10.

"Ово ћемо тражити јер Управа саобраћајне полиције МУП-а Србије нема ниједну пријаву оштећних возача. На основу података које очекујемо из Немачке, МУП Србије ће моћи да гони одговорне у Србији. Коридор 10 је врло значајан да Србију тако да нећемо допустити да било ко ову најзначајнију саобраћајницу у нашој земљи користи за личне интересе", истакла је Михајловићева.

Министарка је честитала свим путарима 28. јун, Дан путара и путарску славу Видовдан и поручила да се доста урадило, али да ће бити још посла на српским путевима. 

"Поносна сам што смо заједно урадили много, поносна сам на наше резултате. Дала сам обећање да ће Србија опет градити путеве и срећна сам што сам то обећање испунила, а што сте ви спремно дочекали нове послове", рекла је Михајловићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи