Конкурс за упис деце у вртиће до 20. маја

У 17 предшколских установа у Београду за наредну школску годину има 6.950 слободних места за упис деце у јасле, вртиће и целодневни припремни предшколски програм.

У јаслицама има 5.109 слободних места, у вртићима 1.584, за целодневни припремни предшколски програм 251 место, као и шест места у развојним групама, речено је Танјугу у Секретаријату за образовање и дечију заштиту.

Тренутно, како наводе, на упис чека више од 4.000 деце.

Београђани од јуче могу да уписују децу у предшколске утанове. Конкурс траје до 20. маја, а прелиминарне листе уписане деце биће истакнуте 13. јуна.

Родитељи у Београду ће моћи да уписују своју децу и онлајн, односно путем Националног портала еУправа (www.euprava.gov.rs).

Захваљујући онлајн упису, сва документа која су до сада била потребна за пријаву замениће један образац, а процес уписа биће једноставан и у потпуности бесплатан.

Родитељи чија деца не буду примљена по конкурсу или не буду задовољни одлуком уписне комисије, моћи ће да предају жалбе од 13. до 22. јуна, а затим ће, од 23. до 30. јуна, уписне комисије разматрати жалбе родитеља.

Деца за коју нема места у "државним вртићима" уписују се у 82 верификоване приватне предшколске установе, а део економске цене боравка деце у овим вртићима финансира се из градског буџета.

У верификованим приватним вртићима за сада има 2.100 слободних места.

Секретаријат за образовање и дечју заштиту, као оснивач, може да одобри упис до 20 одсто више деце, у складу са Правилником о критеријумима за упис мањег, односно већег броја деце од броја који се уписује у васпитну групу.

Предшколске установе уписују децу према Закону о предшколском васпитању и образовању, а примењују и Правилник о ближим условима за утврђивање приоритета за упис деце, према којем приоритет при упису имају деца из осетљивих група, деца запослених родитеља и остала деца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару