Мали: Град није учествовао у рушењу објеката у Савамали

Градоначелник Београда Синиша Мали поновио је да Град Београд, нити било која институција Града није учествовала, нити има везе са рушењем објеката у Савамали и да се неће мешати у рад надлежних органа који треба да испитају шта се тачно догодило.

"Не мешам се у рад надележних органа који се баве тиме. Нити Град Београд, нити било која институција Града није у томе учествовала. Ја контролишем њихов рад и за то сам одговоран, а све остало препуштам онима чији је то посао", рекао је Мали.

Упитан да ли је тај део Савамале у коме је било рушења протеклих дана предвиђен за пројекат "Београд на води" Мали је одговорио да ту није предвиђена градња објеката, али да тај део јесте простор који ће припадати "Београду на води".

На питање да ли се осећа безбедно када се изненада деси такво рушење објеката, Мали је одговорио "да се осећа апсолутно безбедно јер нико још није тачно утврдио шта се у Савамали дешава".

"Кад надлежни органи то утврде, онда ћемо знати да ли смо безбедни или не", рекао је градоначелник.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић затражио је пре неколико дана од Градске управе објављивање свих релевантних информација о рушењу дела Савамале, на простору који се налази на углу Херцеговачке и Мостарске улице.

Позивајући се на информације добијене од грађана, Повереник је навео да је у ноћи 25. априла тридесетак маскираних људи са "фантомкама" и наоружани палицама, срушило објекте које, како се наводи, користе приватници на површино од око 1.000 квадратних метара.

Град Београд је потом саопштио да није учествовао у рушењу објеката у Херцеговачкој улици и да не поседује информације ко је учествовао у рушењу, нити је било која од надлежних градских служби била укључена на било који начин.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару