Честитке за јеврејски празник Песах

Министар правде Никола Селаковић упутио је честитку главном рабину јеврејске заједнице у Србији Исаку Асиелу и свим грађанима Србије који славе велики јеврејски празник Песах уз искрене жеље да овај празник прославе у миру и радости.

"Срдачно Вам честитам свети празник Песах. Песах је истински путоказ који води успостављању мира међу људима. Нека Празник ослобођења донесе обиље сваког добра Јеврејској заједници, а такође и наставак и унапређење добрих односа са свим људима добре воље у нашој отаџбини", навео је Никола Селаковић.

Селаковић је свим грађанима Србије који славе Песах, упутио најсрдачније честитке са желом да њима, њиховим породицама и пријатељима тај празник донесе добро здравље, радост, мир и благостање.

Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Милета Радојевић честитао је Песах рабину Јеврејске заједнице Исаку Асиелу и председнику Савеза јеврејских општина Србије Рубену Фуксу.

"Честитам Песах са жељом да сећање на ослобођење Јевреја из мисирског заточеништва донесе духовни мир и унесе радост у Ваша срца на добробит свих људи добре воље. Нека порука Празника ослобођења вечно осветљава пут помирења, покајања и праштања, позивајући нас да заједно градимо свет мира и међусобног поштовања", саопштила је Канцеларија за сарадњу са верским заједницама.

Принц Александар Карађорђевић честитао је Песах јеврејској заједници у Србији, амбасадору Израела Јосефу Левију, великом рабину Исаку Асиелу и првацима јеврејске заједнице.

"Желим да упутим Вама и свим припадницима јеврејске заједнице срдачне честитке поводом великог празника, са жељом да у овим ломним тренуцима Божија мудрост поведе читав људски род путем мира, слоге и спасења'', навео је Карађорђевић у честитки, саопштио је Бели двор. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару