Помен убијеним радницима РТС-а

У суботу, 23. априла, навршава се 17 година од убиства шеснаесторо радника Радио-телевизије Србије у НАТО бомбардовању зграде РТС-а у Абердаревој 1999. године. Деца из радионице за сликарство Дечјег културног центра, полазници Ликовног атељеа, насликали су 16 слика у знак сећања на погинуле раднике РТС-а. Директан пренос комеморације на Првом програму РТС-а.

Као и сваке године, породице и пријатељи погинулих одржаће помен жртвама испред споменика "Зашто?" у Ташмајданском парку минутом ћутања тачно у два часа и шест минута после поноћи. Овај догађај као и претходних година преносиће РТС.

У суботу, 23. априла, у 14.06, на меморијални дан РТС-а, такође у присуству породица и њихових пријатеља, сетићемо се погинулих колега. Том приликом присутнима ће се обратити Илија Церовић, в. д. директора ТВ Србије, Мирослав Медић, представник породица погинулих радника РТС-а, и инжењер Драган Шуковић, који је преживео бомбардовање зграде РТС-а 23. априла.

Деца из радионице за сликарство Дечјег културног центра, полазници Ликовног атељеа, насликали су 16 слика у знак сећања на шеснаест погинулих радника РТС-а.

Млади сликари узраста од пет до девет година, који једва знају шта је живот, а камоли смрт, али који одрастају и стварају тик уз рушевину у Абердаревој, на овај начин су одали пошту погинулим телевизијским радницима. Њихови радови у форми трајне изложбене поставке украсиће ограду код споменика "Зашто".

У згрaди РТС-a, 23. aприлa 1999. године, убијени су: Јелицa Мунитлaк (28), шминкер, Ксенијa Бaнковић (28), видео-миксер, Дaрко Стиоменовски (26), техничaр у рaзмени, Небојшa Стојaновић (27), техничaр у мaстеру, Дрaгорaд Дрaгојевић (27), рaдник обезбеђењa, Дрaгaн Тaсић (31), електричaр, Алексaндaр Делетић (31), кaмермaн, Слaвишa Стевaновић (32), техничaр, Синишa Медић (32), дизaјнер прогрaмa, Ивaн Стукaло (34), техничaр, Дејaн Мaрковић (39), рaдник обезбеђењa, Милaн Јоксимовић (47), рaдник обезбеђењa, Брaнислaв Јовaновић (50), техничaр у мaстеру, Милaн Јaнковић (59), прецизни мехaничaр, Томислaв Митровић (61), режисер прогрaмa, Слободaн Јонтић (54), монтер.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару