Студентска пракса у иностранству

Највећа студентска организација на свету - АЈСЕК и ове године организује студентску праксу. Академци свих универзитета у Србији могу ово лето да проведу у иностранству волонтирајући на изабраном пројекту и тако упознају различите културе света и стекну практичне вештине којима ће допунити формално образовање.

Традицијом дугом 68 година, АЈСЕК је активан у чак 127 земаља света и има више од 90 хиљада чланова. Младима пружа глобалну платформу захваљујући којој могу да добију потребно искуство и уче у окружењу које подржава њихов развој. У ту сврху се и организују праксе широм света.

"Била сам на пракси у Тунису, неких шест од осам недеља одприлике. Радила сам на пројекту Tomorrow beagins today и радили смо у летњим школама и вртићима са децом узраста од пет до седам, осам година, организовали смо креативне радионице, часове цртања, плеса, калиграфије", каже Софија Дмитрић, студенет Филолошког факултета.

Невена Феликс, студент ФПН-а, каже да је у АЈСЕК-у две године, да се бавила долазећим волонтерским праксама. Радила је на пројекту Покрени своју будућност, а тренутно ради са компанијама које тренутно сарађују са АЈСЕКОМ.

Студенти свих година студија и свих факултета могу да иду на волонтерску праксу која трају до осам недеља - од Индије и Кине до Бразила и Колумбије.

"Праксе могу да буду у невладиним организацијама, основим и средњим школама, вртићима или на неким засебно организованим пројкетима, на пример летњи кампови. Ево навешћу само један програм који се зове Итернационални вртићи и одржава се у Москви и траје шест недеља. Ту би студент радио са децом узраста од пет до седам година", каже пи-ар АЈСЕК-а Биљана Кецман.

Пријаве за овај програм трају до краја априла. После тога студенти четврте године и дипломци могу да конкуришу и за стручне плаћене праксе.

Реализује се велики број пројеката како би сваки заинтересовани академац нашао нешто за себе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару