Мали: За годину дана трамваји преко моста на Ади

Радови на изградњи северних приступних саобраћајница моста на Ади почели су данас и трајаће око годину дана када би, према најавама надлежних, Mост на Ади требало да буде спојен са Тошиним Бунаром, а трамвајски саобраћај преко тог моста буде пуштен у рад.

Градоначелник Београда Синиша Мали, који је обишао радове, истакао је да је њихова вредност 13,5 милиона евра, а да се финансирају из већ постојећег кредита Европске инвестиционе банке.

Како је рекао, изградња приступних саобраћајница није могла да почне до сада, јер је на траси пута живело 50 ромских породица, чије је стамбено питање, како је додао, решено изградњом станова у Јабучком Риту у последње две године.

"За годину дана, када спојимо Мост на Ади са Тошиним бунаром решићемо саобраћајни проблем у овом делу града, имаћемо бољу и ефикаснију везу старог и Новог Београда", рекао је Мали и подсетио да су у току радови на проширењу Тошиног бунара који ће бити завршени за око месец дана.

Мали је најавио да ће за годину дана бити пуштен трамвајски саобраћај на мосту на Ади, чиме ће се створити услови за почетак радова на обнови и проширењу старог трамвајског моста.

Радови на проширењу старог трамвајског моста требали би да почну средином или крајем следеће године, додао је Мали.

"Видимо се овде за годину дана, када спојимо мост са Тошиним бунаром и пустимо трамваје", рекао је Мали.

Упитан да ли ће и након избора бити настављено полагање камена темељаца и обнављање саобраћајница, Мали је рекао да ће радова бити јер је план за 2016. годину "агресиван" и нема везе са изборима.

Како је рекао, за прошлу годину било је мало пројеката које је оставила претходна градска власт, док Дирекција за грађевинско земљиште ради на више од 30 пројеката.

"Ово нема везе са изборима, ово је слика коју ћете виђати наредних месеци и година, јер интензивно радимо на инфраструктурним пројектима", рекао је Мали.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару