Стефановић: Неопходна комуникација грађана и полиције

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је у Руми да нема безбедног друштва без добре комуникације грађана и полиције.

Стефановић је на трибини "Побољшање опште безбедности и безбедности у саобраћају", истакао да је број кривичних дела у Србији у 2015. у односу на 2014. смањен за готово 10 одсто и да ће се полиција трудити да током ове године та стопа буде још мања.

Министар је указао да превентивна делатност полиције, која је за последњих годину дана дупло повећана и на којој Министарство инсистира, даjе резултате, када је реч о вршњачком насиљу, насиљу у породици, саобраћајној култури, превенцији у борби против наркоманије.

"Превенција мора да потекне од заједничког рада школа, полиције, локалне самоуправе и родитеља. Полиција је спремна да организује предавања да људи знају шта су замке и конкретне опасности и како да децу склонимо од тога", рекао је Стефановић, наводи се у саопштењу Бироа МУП-а за сарадњу с медијима.

Према његовим речима, кроз едукативна предавања потребно је да децу суочимо са тим шта су последице од употребе дрога по њихово здравље, породицу и да радимо на превентиви од првог момента.

Министар Стефановић је у Руми присуствовао и уручењу два возила које је та општина донирала полицијској станици у том граду.

По уручењу кључева Стефановић је поручио да сарадња локалане самoуправе и полиције уз спровођење пројекта полиција у заједници од важности за већу безбедност и сигурност грађана.

Истакавши да је полицији у циљу подизања ефикасности потребна подршка и сарадња локалних самоуправа, министар је указао да једино уједињени у питању очувања безбедности грађана можемо остварити добре резултате.

Стефановић је подсетио да је општина Рума и прошле године полицијској станици донирала два аутомобила.

Председник општине Рума Слађан Манчић указао је да су донирана возила наставак добре сарадње општине и полицијске станице и да се само чврстом сарадњом може осигурати већа безбедност грађана.

Министар Стефановић обишао је пункт саобраћајне полиције у Главној улици у Руми на коме је полиција извела акцију редовнe контролe учесника у саобраћају и делила промотивни материјал који за циљ има унапређење безбедности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару