Девета хуманитарна акција "Магични доручак"

Градоначелник Београда Синиша Мали и министар омладине и спорта Вања Удовичић учествовали су у деветој по реду хуманитарној акцији "Магични доручак" која има за циљ прикупљање хране за децу са сметњама у развоју.

На манифестацији, која се спроводи у сарадњи са Секетаријатом за образовање и дечију заштиту и невладином хуманитарном организацијом "Банка хране", тим кувара припремао је оброке за ученике школе "Милоје Павловић" који су истог дана достављени малишанима.

Мали је изразио задовољство што је имао прилику да учествује у тој хуманитарној акцији и што ће оброке добити деца са сметњама у развоју.

"У Београду има 16 школа које похађају деца са сметњама у развоју и ово је наша идеја да на неки начин помогнемо тој деци. Више од 80 одсто те деце долази из сиромашних породица и ми на овај начин желимо да помогнемо и њима", навео је Мали и захвалио се свим компанијама које већ годинама учествују у овој акцији.

Додао је да и Влада Србије и Град Београд помажу и у вези са оброцима, али и у опремању тих школа.

У оквиру акције организовано је и симболично такмичење током којег су се сви учесници пројекта надметали у декорацији мафина, док је стручни жири, састављен од представника медија, изабрао победничке мафине у три категорије.

Удовичић је истакао да је својим учешћем желео да подржи акцију која има хуманитарни карактер, да апелује на јавност и да се подигне свест о овом проблему.

"Укључивање деце са сметњама у развоју у друштво је изузетно важно. Сви имају право на живот, на једнакост, на срећно одрастање, на осмех и љубав. Позивам све грађане и друштвено одговорне компаније да се укључе у хуманитарну акцију 'Магични доручак'", истакао је Удовичић.

У оквиру акције, компаније Креди агрикол, "Метро кеш енд кери" и "Бамби" донирале су производе и средства за најмлађе, док се компанија "Кока-Кола Хеленик" акцији прикључила донирањем сокова за сваки пакетић.

"Магични доручак" до сада је помогао да се годишње за децу са сметњама у развоју обезбеди и више од осам тона хране за 35 специјалних школа из Србије и на тај начин пружи подршка природној породици у унапређењу квалитета живота малолетне деце.

Хуманитарна акција ће се наставити до 15. априла, а грађани и компаније се позивају да уплатом на рачун "Банке хране" у Креди агрикол банци или куповином посебно формираних пакета у објектима "Метро" ланца, који коштају 280 динара, обезбеде додатни оброк ђацима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару