Читај ми!

Уз путно и здравствено осигурање све више и додатних – ризиковати или платити све

Уобичајено је да се приликом кретања на пут уплати путно и здравствено осигурање. Међутим, агенције све више нуде и друге врсте осигурања од разних невоља које могу да нас снађу пре пута, али и на њему. У зависности од пакета и цене су различите. Питање је само - ризиковати или платити све по списку.

На временске непогоде или пожаре не можемо да утичемо, а могу да нам покваре одмор. Није згодно ни када у изабрани хотел стигнемо, а пртљаг касни. Зато, уз путно и здравствено осигурање, многи све чешће уплаћују и додатна.

"У последње време поготову ове године имамо све више захтева за пакете путног осигурања које, поред основног осигуравајућег покрића, укључује и допунске ризике као што су осигурање од одустанка од туристичког аранжмана, односно отказа путовања и осигурање пртљага", истиче Љубомир Зец, директор Сектора интерне и екстерне продаје осигурања

Шта све може да активира полису здравственог осигурања

Полисе здравственог осигурања се најчешће активирају због посекотина, мањих повреда и прехладе.

"То увек говоримо из наше праксе које добијамо од стране наших водича са лица места на свим дестинацијама које наша агенција има у понуди током овог лета. Дешавају се разне ситуације од оних безазлених убод јежа или већа изложеност сунцу па до неких озбиљнијих операција, интервенција које морају да се раде на лицу места", каже Андреј Тодоровић из туристичке агенције.

Другачија клима, намирнице, вода могу да створе одређене проблеме и на омиљеним дестинацијама.

"Свака земља носи потенцијални ризик као што имамо на пример земље у Африци као што су Тунис и Египат где није лоше због евентуалних стомачних проблема или нешто веће изложености сунцу и високих температура. Или у Турској, где у појединим месецима имамо проблема са влагом, па онда постоје неки срчани болесници или неки други хронични болесници којима та влага може да смета", указује Тодоровић.

Ако се нешто догоди у стану

Кључеви се понекад за време одмора остављају комшијама, рођацима. Они су задужени да обилазе стан. Ипак, шта ако дође до поплаве из суседног стана, провалне крађе?

"У том периоду док смо одсутни из својих домаћинстава негде имамо интересовање да осигурамо своју имовину која остаје ту. Ова врста осигурања углавном се закључује на годину дана. Износи месечних премија су врло приступачни, зависно од квадратуре стана и изабраног нивоа осигуравајућег покрића и осигураних сума, износи свега пар стотина динара", објашњава Љубомир Зец.

Путовање колима, губитак докумената и новца

Ако путујете својим колима за не дај Боже - каско осигурање покриће штету на аутомобилу, али купује се и осигурање за помоћ на путу. Ако се осигурате за случај губитка или крађу докумената и новца, добићете и неопходну позајмицу.

У зависности од пакета, цене су различите. Најјефтинији, основни, за европске земље, Турску, Египат и Тунис, за оне који имају од 19 до 70 година, кошта око 150 динара по дану.

Сезона одмора још траје, па тачних података о томе колико је осигурања искоришћено за сада нема.

петак, 16. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару