Донација Николића Институту за неонатологију

Председник Србије Томислав Николић и његова супруга Драгица донирали су новчана средства Институту за неонатологију, којима је обезбеђен апарат за вештачко дисање беба, а приликом обиласка те институције најавили су даљу подршку деци и подизању наталитета.

Реч је о средствима из награде коју је Николић недавно добио у Москви од Фонда јединства православних држава, које је уступио Фондацији "Драгица Николић", а она Институту за неонатологију.

"Трудим се да помогнем великим напорима свих из Фондације да обезбедимо довољно средстава да можемо много да учинимо и да покренемо људе који би могли да одвоје од вишка који имају и да донирају оваквим сличним установама, породилиштима, да више не читамо у новинама како нас је све мање, а седимо као на камену и посматрамо како се то претвара у сурову српску ралност", истакао је Николић.

Председник Србије поручује да његова породица, он и пријатељи, сигурно неће стати док не остваре макар део циљева које су поставили, од којих је доста и испуњено.

Николић напомиње да би сви требало да ураде по нешто за децу, од најмањих са неколико стотина грама, каквих има доста у Институту за неонатологију, па до оних пред пунолетством, поручивши особљу Института да му се увек обрате када им нешто треба.

"Имаћете отворена врата", истакао је Николић.

Његова супруга поручује да ће Фондација наставити са пројектима којима помаже породилишта и неонатологије широм Србије.

Николић је објаснила да је са 10.000 долара набављен апарат за вештачко дисање, а да је од донације новосадске фирме "Промед" у износу од готово 2.000 долара набављена инфузиона пумпа са потребним додацима.

Директорка Института Милица Ранковић Јаневски захвалила се на драгоценој донацији, која представља велику помоћ у свакодневном раду и лечењу превремено рођене деце, додајући да апарат за вештачко дисање представља златни стандар у лечењу.

"Најлепше хвала, ова донација за нас представља велики подстрек и подршку у даљем раду и напорима", рекла је директорка, додајући да је Институт у дугој историји од 90 година имао разне делегације и званичнике, али да их је први пут посетио председник државе.

Она је навела и да се тренутно на Одељењу интезивне неге лечи 20-так беба, да је у болници њих 106, а да најмање дете тежи свега око 500 грама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару