Тендер за обнову Славије од данас пред јавношћу

Позивно писмо за учествовање на тендеру за реконструкцију Трга Славија и Булевара ослобођења, од Славије до Аутокоманде, данас ће најпре бити објављено на сајту ЕБРД-а, а затим и на званичном сајту Града Београда, најавио је директор Агенције за инвестиције и становање Лука Петровић.

Према његовим речима, рок за достављање понуда је 45 дана, а отварање ће бити 12. маја. Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда истовремено расписује јавни конкурс за изградњу фонтане, а рок за завршетак читавог посла је 155 дана.

"За време извођења радова саобраћај ће се одвијати правцима Макензијева - Улица краља Милана и Немањина - Булевар ослобођења. Београдска улица, на потезу Трг Славија - Његошева, биће једносмерна ка Његошевој. За време радова биће онемогућен прилаз Тргу Славија из Улице Светог Саве и Делиградске", прецизирао је Петровић, саопштила је градска информативна служба.

Додао је да се паркинг простор између Београдске и Улице Проте Матеје укида и да ће се он искористити за одвијање пешачког саобраћаја у време радова. Паркинг простор између улица Проте Матеје и Алексе Ненадовића остаће у функцији све време извођења радова, а и касније. Детаљан план одвијања саобраћаја за време извођења радова благовремено ће се објављивати у свим медијима за сваку фазу радова посебно.

Формираће се посебна радна група која ће свакога дана бити у контакту са надзорним органима и извођачима радова и која ће бити задужена, између осталог, да минимизира евентуалне проблеме у одвијању саобраћаја у зони радова.

"Како је реконструкција Трга Славија и Булевара ослобођења најважнији овогодишњи пројекат, услови тендера су оштри како бисмо на тендеру добили извођача који је способан да на време, а можда и пре рока, заврши поверен посао. Како бисмо могли квалитетно да пратимо динамику извођења радова, предвидели смо три међурока где ћемо, уколико се касни са радовима, казнити извођача радова", рекао је Петровић.

У случају да своје радове заврши раније, извођач одмах прелази на следећу фазу радова и на тај начин повећава шансу да оствари бонус уколико целокупан посао заврши за мање од предвиђених 155 дана, додао је Петровић.

Тендер за надзор радова, наставља Петровић, већ је расписан, учествовало је девет компанија, а заступљене су велике светске фирме из те области.

Петровић је нагласио да ће се реконструкција Трга Славија и Булевара ослобођења радити буквално даноноћно. Дозволиће се рад од 06.00 до 22.00 часа, а уколико буду желели, извођачи ће моћи да затраже и дозволу за ноћни рад, а све у циљу да се реконструкција што пре заврши и саобраћајнице добију своју пуну функционалност.

"Фонтана у централном делу трга само ће улепшати његов изглед и неће угрожавати возаче у случају јаког ветра, јер ће се уградити сензори који ће складу са јачином ветра регулисати висину млаза воде", рекао је Петровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару