Клиника за урологију почела сарадњу са АКХ клиником из Беча

У примени најсавременијих метода лечења, као и усавршавања наших лекара у области урологије, Клиника за урологију почела је сарадњу са АКХ клиником из Беча. Mинистар здравља Златибор Лончар изјавио је да је то и стратегија – да се што више страних, познатих стручњака доводи у Србију.

АКХ клиника сарађује са другим клиникама у свету, другим лекарима, и жеља је да то има и наша уролошка клиника, да се по доказаном програму прикључи томе, рекао је министар Лончар приликом посете начелника одељења урологије АКХ клинике из Беча Шарока Шариата.

"И не само са урологијом, већ и са другим областима, са трансплантацијом, гинекологијом... Ово је озбиљан бенефит пре свега за наше пацијенте, а и за лекаре – да будемо у корак са светом", истакао је Лончар.

Каже и да сарадња са АКХ клиником постоји и кроз званичне споразуме и званичне програме и додао да је прошле недеље разговарао са директором те клинике, који је изразио апсолутну спремност да подржи све.

"Укључиће и Медицински факултет из Беча, због планова и програма које треба урадити. Данас ће се договорити око детаља, термина када ће ко где бити, погледаће све наше пацијенте, где имамо дилему, или је потребан конзилијум, и да се припреми динаминка сарађивања. Резултате ћемо имати већ данас када се погледају ти пацијенти и договоре се операције", рекао је министар.

Подсетио је да је стратегија његовог министарства да се што више страних, познатих, признатих стручњака са резултатом доведе у Србију, да буду овде, помажу пацијентима.

"Да пацијенти буду код куће, да њихова родбина може да их обилази овде, без додатних трошкова, да нису негде у иностранству и други разлог је да што више наших лекара иде у корак са достигнућима у свету и да могу у матичној клиници да прате шта се ради", рекао је Лончар.

Како је рекао, хтело се да се те две ствари споје, јер сматра да је то много исплативије, него да наши лекари иду у посете у иностранство, што, како је истакао, доста кошта и та пракса ће се мало смањити, јер ефекат није био задовољавајући.

Шариат је истакао да су свуда слични проблеми у здравству, али да добра здравствена нега не мора да "кошта богатство", као и да ће се сарадњом пацијент и одлична здравствена нега по ниској цени ставити у фокус.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару