Вучићевић позива новинарска удружења да реагују

Власник и главни уредник "Информера" Драган Ј. Вучићевић затражио је од новинарских удружења да заштите право новинара "Информера" на рад, након што је, како тврди, избачен са прес конференције Демократске странке.

Вучићевић је на импровизованој прес конференцији у просторијама свог листа рекао да је избачен са данашње конференције за новинаре ДС-а, а не да ју је он прекинуо, како су, каже, пренели поједини медији.

Рекао је да од новинарских удружења очекује да изађу у јавност, и покажу шта мисле о, како је навео, "скандалозној забрани редакцији тих новина да ради свој посао", онако као би, додао је, реаговали у сваком другом случају.

"Шта би било да је са конференције СНС-а или неке друге странке избачен колега новинар из листа Данас или Б92", питао је Вучићевић.

То што је урадила ДС је непоштовање медија и притисак на медије, рекао је Вучићевић и додао да демократама одговарају само "њихови новинари", а да је свако други ко има другачије мишљење или ко покушава да се супротстави "другој србијанској режираној истини" изложен етикетирању.

"Мислим да је крање време да се разобличи лажни морал и лажна медијска елита, која хоће да каже да су само они у праву и да само они имају право да постављају питања", рекао је Вучићевић.

"Они су данас на конференцији за новинаре показали да нису демократе и колико им смета истина. Зашто се Информеру и јавности забрањује питање Балши Божовићу, које постављам десети пут", упитао је Вучићевић.

Очекује и да надлежни органи до краја дана објаве све што знају о јучерашњем инциденту на Звездари кад је, како је рекао, дошло до туче између функционера ДС и неких грађана.

"Онда ће многе ствари бити јасније, па и скандалозно понашање функционера ДС на конференцији за штампу", рекао је он.

Вучићевић је рекао и да је снимак јучерашњег инцидента на Звездари монтиран, те да је Информер добио изјаву продавачице са једне тезге, која тврди да је функционер ДС-а Драган Шутановац први ударио.

Навео је да демократе крију истину и да скривају чињеницу да су они прекинули конференцију за новинаре, јер нису желели да одговоре на питања о Божовићевом летовању на Малдивима и јучерашњем инциденту.

"Уместо да одговоре, они су прекинули конференцију за новинаре, а не ја", рекао је Вучићевић и позвао се на видео снимак те конференције, који је и постављен на сајту његовог листа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару