Појачане полицијске патроле испред школа на Новом Београду

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је да од данас почињу појачане патроле Полицијске бригаде, саобраћајне полиције и полиције опште надлежности испред 27 школских и предшколских установа у Новом Београду.

Небојша Стефановић је, приликом посете Основне школе "Младост" на Новом Београду, рекао да су од данас појачане патроле које ће контролисати безбедност деце у саобраћају, али ће се појачати и борба против нарко-дилера, како би се они удаљили из школских дворишта и тиме омогућило да деца буду максимално безбедна, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Министар је, након разговора са припадницима саобраћајне полиције који у непосредној близини ове школе контролишу учеснике у саобраћају, рекао да је ова појачана активност започета од Новог Београда, јер се ради о најмногољуднијој општини у Србији.

"Ја сам то тражио од полиције која је изашла у сусрет у оним капацитетима за које сматрамо да су довољни и пратићемо даље активности у читавом Новом Београду, јер овде има највећи број деце која иду у школске и предшколске установе и зато смо одлучили да ову акцију почнемо у овој општини", рекао је Стефановић.

Истакао је и да је један од приоритета полиције да родитељи буду мирни када децу шаљу у школу и да знају да су им деца сигурна.

Стефановић се, како се наводи у саопштењу, захвалио Граду Београду на помоћи полицији у набавци опреме и технике која ће утицати на повећање безбедности деце.

Да је безбедност деце приоритет, констатовао је и градски секретар за спорт и омладину Славко Гак који је поздравио брзу акцију Министарства унутрашњих послова којом је појачано присуство полиције у близини школа.

Апеловао је на возаче да успоре поготово поред школа како ниједно дете више не би било повређено.

Министар Стефановић је присуствовао и предавању полицијских службеника у Основној школи "Младост" на тему вршњачког насиља, наркоманије, безбедности у саобраћају.

Поручио је деци да је посао полиције да их чува и штити, и позвао их је да обавезно позову полицију када имају неки проблем.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару