Честитке поводом Ускрса

Верницима који Ускрс прослављају у недељу 27. марта, као и београдском надбискупу Хочевару, стижу честитке поводом највећег хришћанског празника.

Министар правде Никола Селаковић упутио је ускршњу честитку београдском надбискупу Станиславу Хочевару и свим грађанима Србије који Ускрс славе по Грегоријанском календару уз искрене жеље да највећи хришћански празник прославе у миру и радости.

„Ваша преузвишености, Вама, свештенству, редовништву и свим верницима који Христово васкрсење славе по Грегоријанском календару, желим најсрдачније да честитам највећи хришћански празник Ускрс, наводи се у честитки.

Селаковић је додао да жели да се "радост Ускрса усели у срца свих оних који славе победу живота над смрћу и да оснажи у њима највеће хришћанске врлине мира, љубави, и толеранције".

"Да овај празник донесе обиље Божијег благослова и сваког напретка свима који се данас моле пред васкрслим Господом. Срећан Ускрс!", рекао је Селаковић.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевине Зорана Михајловић честитала је свим грађанима Србије који Ускрс славе по грегоријанском календару.

Празнични дани су прилика да покажемо своју снажну опредељеност ка истинским вредностима непоколебљиво доброг, исправног и дубоко хуманог, навела је Михајловић.

Михајловићева је пожелела да овај празник наде и вере у бољу будућност донесе здравље, радост и благостање у домове грађана, наводи се у саопштењу.

И министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић, упутила је честитку поводом Ускрса београдском надбискупу Станиславу Хочевару и верницима.

Снежана Богосављевић Бошковић је пожелела свима који славе да овај велики празник донесе радост, срећу, разумевање, поштовање и мир међу људима, саопштено је из министарства. 

Принц Александар Карађорђевић честитао је Васкрс надбискупу београдском Станиславу Хочевару поручивши да овај свети дан опомиње да смо сви деца Божја.

“Овај свети дан опомиње ко смо и шта смо, да смо сви деца Божија, и да нам је жртва Исуса Христоса општи путоказ и позив да ослободимо добро у себи, ради себе самих и ради општег спасења", наводи се у честитки принца Карађорђевића достављеној медијима.

"С надом у срцу и души, сви људи који живе у доброти и који су суседи својим суседима, који поштују једни друге, сведоци су да је Бог и у наше доба жив и препун љубави према свакоме човеку“", навео је принц.

Београдски надбискуп и митрополт Станислав Хочевар поручио је да Васкрс пита све "очеве" Балкана зашто се и даље више радују томе да су им деца посвађана, изгубљена и мртва, него да се радују на заједничкој "гозби разумевања".

Хочевар је честитајући предстојећи празник, у Ускршњој посланици рекао и да Васкрс пита све очеве породица, заједница, народа, држава, Европе, као и осталих континената и света да ли брину, попут Оца, за све немоћне, изгубљене, залутале.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару