Весић: Поставићемо 1.690 контејнера на пет општина

У београдској општини Врачар постављено је прво рециклажно острво кога чине три рециклажна контејнера, а градски менаџер Горан Весић је најавио да ће у току наредне недеље на тој општини, Савском венцу и Старом граду бити постављено укупно 30 таквих острва.

Горан Весић је навео да ће у наредних месец дана на пет београдских општина бити постављено укупно 1.690 нових контејнера и истакао да се то односи на општине Врачар, Стари град, Савски венац, Палилула и Звездара.

Рециклажно острво чине три рециклажна контејнера запремине 3,2 метара кубних, истакао је Горан Весић и додао да се у сваки контејнер баца одређена врста смећа. Један је предвиђен за картон, тетрапак и новине, други за пет амбалажу, а трећи за стакло.

"На овај начин 'Градска чистоћа' почиње да ради један важан посао за град, а то је да почнемо активно да се бавимо рециклажом смећа", рекао је Весић.

Навео је да у 1.690 контејнера спада постављaње поменутих 90 рециклажних контејнера, 700 великих контејнера запремине 3,2 метара кубних, 700 мањих запремине 1,1 метара кубних и 200 подземних контејнера који су "потпуно пропали".

"Фирма која је те подземне контејнере урадила је отишла у стечај. Нажалост, требало је много времена да прође да решимо правне односе како бисмо могли да извршимо набавку других подземних контејнера", рекао је Весић.

Директор ЈКП "Градска чистоћа" Мирослав Богдановић је рекао да је на територији града Београда постављено 55 рециклажних острва.

"Ово је само наставак онога чиме смо ми почели да се бавимо пре две године", истакао је и указао на значај рециклирања.

Секретар за заштиту животне средине Горан Триван нагласио је да су искуства са коришћењем рециклажних острва дала добре резултате.

"Грађанима треба само дати могућност да рециклирају и они ће то учинити. Већ две године приводимо крају избор партнера са којим ће град склопити уговор. Надамо се да ћемо избор приватног партнера за уклањање отпада у Београду имати до краја јуна и верујемо да ћемо до краја године потписати уговор", рекао је Триван.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару