Око 1.000 миграната чека да изађе, а 950 да уђе у Србију

У Шиду око 1.000 миграната чека да уђе у Хрватску, док у Табановцима, на северу Македоније, 952 избеглице чекају на улаз у Србију, подаци су које је Танјуг добио од Комесаријата за избеглице и Канцеларије УНХЦР Србија.

Такође је наведено да је током поподнева из Прешева ка Шиду кренуо воз са 300 избеглица и један аутобус.

Како је Танјугу рекао Иван Мишковић из Комесаријата за избеглице, српско-хрватска граница је отворена и све функционише без проблема.

"У Шиду је око 1.000 људи, они су 'подобни' да иду даље, очекује се воз да буду укрцани, граница је отворена и све функционише како треба", навео је Мишковић.

Према речима представнице за штампу УНХЦР-а Мирјане Миленковски, колеге из Македоније су их обавестиле да се у Табановцима налазе 952 избеглице, али да је процес њиховог пропуштања успоренији, јер од данас важе нове процедуре, па је чекање дуже него претходних дана.

"Имамо информацију да је из Прешева, у току поподнева, ка Шиду кренуо воз са 300 избеглица и један аутобус. Претпостављамо да су то људи који су јуче ушли", рекла је она Танјугу.

Када је реч о ситуацији у Шиду, Миленковски каже да данас није било превоза ка Хрватској, јер воз из Хрватске није дошао, али указује да се често дешава да воз дође поподне или предвече.

Од данас се примењује договор директора полиција земаља региона, којим је предвиђено заједничко регистровање избеглица на грчко-македонској граници и организовање њиховог превоза до Аустрије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи