Читај ми!

Подношење захтева за повраћај ПДВ-а на беби опрему до 17. фебруара

Последњи дан за подношење захтева за рефундацију пореза на додату вредност за куповину хране и опреме за бебе је 17. фебруар, саопштила је Пореска управа Србије.

Како се наводи, законски рок за подношење захтева за рефундацију ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе је од 1. до 15. фебруара 2016. године, али се тај рок помера до 17. фебруара због празника.

"Грађани који имају право на рефундацију ПДВ-а по овом основу, захтеве могу да поднесу и у среду, 17. фебруара лично на шалтерима или да потребну документацију пошаљу поштом надлежној организационој јединици Пореске управе према месту пребивалишта подносиоца захтева", наглашава Пореска управа.

Додаје се да надлежна организациона јединица Пореске управе, по спроведеном поступку контроле испуњености услова за остваривање права на рефундацију ПДВ-а, одлучује о захтеву у року од 30 дана од дана подношења захтева са потребном доказима.

Рефундација ПДВ на рачун купца хране и опреме за бебе, врши се у року од 15 дана од дана достављања решења Управи за трезор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи