Читај ми!

Градска управа: Преиспитаћемо наводе из дописа омбудсмана

Град Београд поштује институцију Заштитника грађана и биће преиспитане примедбе на које он указује у свом допису, саопштено је из Градске управе, поводом препоруке омбудсмана Саше Јанковића да буде разрешен начелник београдске Комуналне полиције.

"Начелник Комуналне полиције је након спорних догађаја сарађивао са Заштитником грађана и давао изјашњење о околностима под којима је дошло до тих догађаја. Тиме је начелник потврдио спремност да у оквиру својих надлежности отклони све сумње у исправност поступања припадника Комуналне полиције", саопштено је из Градске управе Београда.

"Начелник Градске управе примио је данас јавну препоруку заштитника грађана Саше Јанковића за разрешење начелника Комуналне полиције Градске управе Града Београда Николе Ристића. Копију препоруке, ради упознавања, примили су и Скупштина града Београда, Градско веће и градоначелник", наведено је у саопштењу које преноси градска служба за информисање "Беоинфо".

Омбудсман Јанковић је раније данас утврдио да је у поступању Комуналне полиције Београда према новинарској екипи Мреже за истраживање криминала и корупције (КРИК) 21. октобра 2015. године било недостатака, од којих се најзначајнији односе на незаконито одузимање предмета и брисање снимака из фотоапарата.

Такође, препорука је упућена Градској управи и Комуналној полицији и због поступања комуналне полциије према новинарској екипи сајта "Истиномер" 25. септембра 2015. године.

Како је наведено у саопштењу, након догађаја који су повод за предлог разрешења, Заштитник грађана се непосредно обратио Комуналној полицији са захтевом да се доставе информације о спорним догађајима.

Поступајући у оквиру надлежности, Комунална полиција је упутила писмени одговорЗаштитнику грађана и истом приликом је доставила одговарајуће доказе за своје наводе.

Додаје се и да су, између осталог, том приликом приложени и докази о покретању дисциплинског поступка због повреде радних обавеза против комуналног полицајца који је био на месту догађаја.

Комунални полицајац је након тога кажњен за учињену повреду. Због поменутог догађаја, градоначелник се јавно извинио на конференцији за медије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару