Читај ми!

Антонијевић и Стојановић Плавшић кандидати за чланове Савета РЕМ-а

Скупштински Одбор за културу и информисање потврдио је листу кандидата за чланове Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) испред удружења чији су циљеви остваривање слободе изражавања и заштита деце, на којој су Снежана Стојановић Плавшић и Милан Антонијевић.

Тиме је стављена тачка на двомесечну полемику око начина избора кандидата у име тих удружења, у оквиру које су посланици СНС предложили и аутентично тумачење Закона о елекронским медијима, које Скупштина Србије није прихватила.

Одбор је парламенту предложио да се по хитном поступку изјасни о томе ко ће да замени Горана Пековића, коме је мандат истекао 16. децембра, а како је најавила председница тог одбора Весна Марјановић (ДС), план је да се та тачка нађе на дневном реду седнице парламента наредне седмице.

Такође, посланици ће се тада изјаснити и о кандидатима који су предложени испред надлежног одбора Скупштине Војводине и цркава и верских заједница, а који ће заменити Горана Караџића и владику Порфирија, којима мандат истиче 16. фебруара.

Марјановић је подсетила да је Одбор већ обавио разговор са кандидатима испред надлежног одбора Скупштине Војводине (Синишом Исаковим и Владимиром Баровићем) и испред цркава и верских заједница (Александра Јанковић и Ненад Драшковић) и да је и то у процедури.

Чланови Одбора су обавили и разговор са Стојановић Плавшић и Антонијевићем, који су им предочили зашто су квалификовани да обављају ту функцију.

Члана Одбора, посланика СПС и редитеља Срђана Драгојевића интересовало је како би се понашали у случају емисија, попут једне која се емитује на телевизији са националном фреквенцијом, а у којима се "жене скидају, приказују голе груди и трљају" и то све у пет сати поподне, подсећајући да је у више наврата чланове Савета РЕМ-а питао да ли су уплашени, уморни или корумпирани када не реагују на ријалити програме и сличне садржаје.

Стојановић Плавшић је одговорила да је најмање што може да се уради у конкретном случају изрицање мере упозорења, а да би се она заложила и за меру привремене забране, док је Антонијевић рекао да би требало применити све оно што је на располагању, до привремене забране приказивања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару