Споразум о сарадњи Града Београда и "Сименса"

Градоначелник Београда Синиша Мали, генерални директор компаније "Сименс" Удо Ајхлингер и генерални саветник и директор правне службе ове компаније Душан Ђорђевић потписали су у Старом двору Споразум о пословно-техничкој сарадњи.

Синиша Мали је истакао да ће споразум омогућити лакше остваривање циљева одрживог развоја града Београда у областима техничке инфраструктуре, енергетске одрживости и саобраћаја.

"Град Београд улаже велике напоре у модернизацију и одрживи развој и због тога смо, на пример, и спровели набавку пет електричних аутобуса, који не загађују околину. Трудимо се да створимо одрживи град и сигуран сам да ће нам овај споразум са Сименсом помоћи у великој мери", рекао је Мали.

Према његовим речима, Сименс је познат у свету по техничким унапређењима, квалитету и поузданости производа, као и услуга у областима енергетике, саобраћаја и информационих технологија, која интегрисана омогућавају одрживи развој већих градова. 

Ајхлингер је рекао да се веома радује сарадњи са Градом Београдом који је препознао значај укључивања технолошког партнера у раној фази планирања развоја, наводи се у саопштењу Града Београда.

Градови који су то увидели постају конкурентнији и одрживији, постају такозвани "паметни градови". Сименс је партнер градовима широм света, партнер који има могућност да понуди најефикаснија и економски најадекватнија - "кључ у руке" - решења, на једном месту, рекао је он.

На основу овог споразума стране ће размењивати информације о техничко-технолошким трендовима у примени иновативних, енергетских ефикасних и поузданих производа и решења за град Београд.

Уколико је Град Београд заинтересован да таква решења примени, Сименс ће представити анализе и искуства на сличним пројектима спроведеним у другим престоницама и већим градовима Европе где је Сименс укључен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару