Календар спорења међу Чачанима

Да најјефтинија варијанта није најбоља, уверили су се радници Туристичке организације Чачка јер су због штампања свог знака на календарима са знаменитостима Србије наишли на осуду јавности. Наиме, на календару те организације нема ниједне знаменитости града и подручја које та јавна установа треба да промовише.

Међу 12 српских манастира, на листовима тог календара нема ниједног бисера "Мале српске Свете горе", која је од седишта Туристичке организације Чачка удаљена петнаестак километара. За то криве штедњу, јер, кажу, за ауторски штампани материјал нису имали новца. За спорне стоне календаре издвојено је 8.000 динара.

"Апсолутно не сматрамо да је то пропуст, значи мотиви који су на овом календару заиста су манастири и ми их кроз 30 публикација промовишемо, значи сматрамо да смо штампали овакав календар, ми да смо штампали, он би коштао сигурно вишеструко скупље", каже Драгомир Савић, директор Туристичке организације Чачка.

Многи Чачани сматрају да град треба промовисати на сваком кораку и да нема места оваквим пропустима.

У Туристичкој организацији Чачка истичу и да није реч о званичном календару установе. Жале што је прича о таквом шаблонском промо-материјалу са њиховим логом бацила сенку на успешне публикације које потписују и за које су прошле године на међународном сајму освојили трећу награду међу више од 50 туристичких организација Србије.

"Публикације које ми штампамо средствима буџета служе за промоцију туризма града Чачка по сајмовима, за делегације које долазе у Чачак, у иностранству и земљи, а ово је апсолутно репрезентација која се дели пословним партнерима у граду Чачку", каже Савић.

Буџетом чачанске јавне установе, која ће ове године бити организатор 27 туристичких манифестација, за публикације, брошуре и представљање на сајмовима предвиђено је 770.000 динара, знатно мање него претходних година.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару